Izvještaj s 55. sjednice Gradskog Poglavarstva

Sinoć je u „maloj sali” Gradske vijećnice održana 55. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Vrbovca.

Poglavarstvo je usvojilo Čazmatransov prijedlog povećanja cijene prijevoza učenika osnovnih škola od 8%. S tim da će se cijene povećati od datuma kad Ministarstvo obrazovanja, prosvjete i sporta dostavi Gradu sredstva za subvencioniranje prijevoza učenika povećana za isti postotak.

Pod 5. točkom dnevnog reda raspravljalo se o sklapanju novog Ugovora o poslovnoj suradnji Radio Vrbovca i Grada Vrbovca. Kako smo izvijestili Radio Vrbovcu je od ugovorenih 120.000,00 kn za prošlu godinu isplaćeno 70.000,00 kn. U međuvremenu je Radio Vrbovcu isplaćeno dodatnih 20.000,00 kn pa je dug Grada ostao 30.000,00 kn. Gradonačelnik je ustvrdio da je Radio Vrbovcu „oprošteno” stanarine u iznosu od 25.000,00 kn na ime nabave opreme za Radio. Poglavarstvo se složilo da se Radio Vrbovcu isplati zaostali iznos te da se pod istim uvjetima sklopi ugovor o suradnji, ali uz uvjet da Grad Vrbovec dobije udio u Skupštini Radio Vrbovca u skladu s vlasničkim udjelom. Naime, Grad Vrbovec je većinski vlasnik Radio Vrbovca.

Pod 6. točkom bilo je riječi o planovima za informatizaciju gradske uprave. Donesena je odluka da se za sve službe gradske uprave nabavi informatička oprema u iznosu od 70.000,00 kn. Obuka, koju će voditi vježbenik za informatiku Grada Vrbovca, trebala bi početi u veljači ove godine u prostorijama 1. osnovne škole.

Točka 8. najviše će zanimati naše poljoprivrednike. Naime, Poglavarstvo je donijelo Odluku o korištenju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH do provođenja postupka natječaja za zakup ili prodaju. Tom se odlukom omogućuje dosadašnjim korisnicima poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Vrbovca, koji su u njegovom mirnom posjedu, njegovo korištenje uz Potvrdu o korištenju koju će na zahtjev poljoprivrednika izdavati Jedinstveni upravni odjel na početku svake godine. Potvrda o korištenju služit će poljoprivredniku za ostvarivanje prava na poticaje.

Poglavarstvo je jednoglasno udovoljilo zahtjevu Udruge slijepih „Zagreb” za pomoć u troškovima prijevoza slijepih osoba s područja Grada Vrbovca, a Planinarskom društvu „Vrbovec” odlučilo je dodijeliti 1.000,00 kn za pohod na vulkan Ojos del Salado jednog njegovog člana.

Naknadno je u dnevni red sjednice uvrštena rasprava o produženju Ugovora s OTV-om na 6 mjeseci. Naime, OTV jednom mjesečno prikazuje 15-minutnu emisiju s vijestima iz našeg grada. Odlučeno je da se ugovor s OTV-om produži, ali je i istaknuta potreba da se utječe na koncept emisije kako bi se bolje pokrivao rad gradske uprave.