Potpisan koalicijski sporazum između HDZ-a, HSS-a i HSU-a

U Vrbovcu je 27. veljače 2009. potpisan koalicijski sporazum između Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske seljačke stranke i Hrvatske stranke umirovljenika. Sporazum su potpisali predsjednici gradskih odbora stranaka: Damir Sesvečan (HDZ), Dejan Jaić (HSS) i Stjepan Grošanić (HSU).

Stranke su sporazumom utvrdile da će na lokalne izbore za gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika te gradsko vijeće Grada Vrbovca koji će se održati 17. svibnja 2009. izaći kao koalicija sa zajedničkom listom čiji će nositelj biti mr. sc. Božidar Pankretić, ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Zajednički kandidat za gradonačelnika biti će iz redova HDZ-a, sadašnji vrbovečki gradonačelnik, Vladimir Bregović, inž. građ.

Kandidati za dva zamjenika gradonačelnika biti će iz redova HSS-a i HSU-a.

Lista kandidata za gradsko vijeće započeti će kandidatom iz HSS-a, kojeg će slijediti kandidat iz HDZ-a i taj redoslijed će se naizmjenično ponavljati s tim da će na 5. i 13. mjestu na listi biti kandidat iz HSU-a.

U sporazumu stranke su navele i najvažnije odrednice svojeg programa: gradnju infrastrukture, nastavak izgradnje magistralnog vodovoda prema Preseki i Gradecu, izgradnju novog dječjeg vrtića i treće osnovne škole u Vrbovcu, poticanje projekata za razvoj gospodarstva i poljoprivrede te očuvanje sela, poticanje razvoja obrazovanja, kulture i sporta, nastavak sanacije odlagališta komunalnog otpada Beljavine, unapređenje poslovanja Komunalca Vrbovec, uspostavu učinkovitije i kvalitetne organizacije gradske uprave i poticanje programa pomoći osobama treće životne dobi.