Održana izborna skupština Vrbovečke udruge vinogradara i vinara

Vrbovečka udruga vinogradara i vinara održala je u nedjelju, 1. ožujka 2009. izbornu skupštinu. Najprije je izabrano radno predsjedništvo, kojim je predsjedao Valent Crneković, a u njemu su bili još Marija Košćević i Zdenko Prekomorec.

Izvješće o radu za 2008. godinu podnio je predsjednik udruge, Zlatko Kuten. On je pobrojio sve aktivnosti udruge u protekloj godini, a kao najveće dostignuće istaknuo je dovršenje i uređenje Vinskog doma ispod gradske tržnice.

Potom je prezentirano financijsko izvješće, izvješće nadzornog odbora i izvješće o radu laboratorija. Nakon toga je usvojena promjena statuta udruge, promijenjeno je sjedište udruge, koje se sad nalazi u Vinskom domu, a broj članova upravnog odbora je povećan sa trinaest na petnaest, te je razriješen stari upravni odbor.

Predsjedavajući je predstavio kandidate za članove novog upravnog odbora koji su jednoglasno prihvaćeni. U upravni odbor Vrbovečke udruge vinogradara i vinara izabrani su: Antun Štanfel, Dražen Prelog, Zlatko Kuten, Marija Koščević, Milan Piplica, Tomislav Vuljanković, Ilija Macut, Anamarija Jagatić, Alen Hren, Darko Gotal, Zlatko Mađerec, Darko Rabudić, Goran Ivančan, Antun Korenika i Zlatko Žitnjak.

Upravni odbor se nakon toga povukao na sjednicu radi izbora rukovodstva udruge, a u to vrijeme su se sudionicima skupštine obratili gosti. Prvi je vinogradare pozdravio vrbovečki gradonačelnik Vladimir Bregović, istaknuvši kako je ponosan na rad i rezultate udruge, te da se nada kako će Vrbovec uskoro dobiti i vinsku cestu. Gradonačelnik je obećao da će grad i dalje financijski potpomagati aktivnosti udruge. U ime Zagrebačke županije, obratio se zamjenik župana Damir Tomljenović. Rekao je kako je županija do sada potpomagala rad udruge, a to će činiti i dalje. Vrbovečke vinogradare i vinare pozdravili su Mirko Dumić, predsjednik samoborske udruge vinogradara, te Krešo Škrinjar, predsjednik udruge vinograda iz Ivanić Grada.

Nakon pozdravnih riječi gostiju, predsjedavajući je izvijestio o odlukama Upravnog odbora i objavio sastav rukovodstva udruge u narednom razdoblju. Za novog predsjednika udruge izabran je Antun Štanfel, dopredsjednici će biti Marija Koščević i Zlatko Kuten, tajnik Dražen Prelog a blagajnik Alen Hren. Potom se je okupljenima obratio novi predsjednik Antun Štanfel. Zahvalio je na ukazanom povjerenju i izrazio nadu kako će ga i opravdati. Posebno je zahvalio dosadašnjem predsjedniku Zlatku Kutenu na uspješnom vođenju udruge u proteklom razdoblju.

Na kraju skupštine je predstavljen program rada za 2009. godinu.

Vinogradari i vinari su ovo okupljanje iskoristili i za stručno usavršavanje. Predavanje pod nazivom ''Njega mladih vina i rezanje vinograda'' održala je Vlasta Rubeša Vili, dipl. ing. pročelnica županijskog odsjeka Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu.

Nakon predavanja održan je prigodni domjenak uz degustaciju najbolje ocijenjenih mladih vina članova udruge.