Završetak izgradnje kanalizacijskog sustava

Dovršena je izgradnja završnih dionica kanalizacijskog sustava i u tijeku su priključenja na sustav u Martinskoj Vesi, ulici Đure Predovića i Radničkoj.

Radovi su trajali pet godina a utrošeno je oko 23 milijuna kuna. Projekt su većim dijelom financirale Hrvatske vode a PIK- Vrbovec ga je sufinancirao sa 2 milijuna kuna, dakle izvorni proračun grada Vrbovca nije bio terećen ovom investicijom, nositelj aktivnosti bio je Komunalac.

U PIK-u Vrbovec je u tijeku izrada projektne dokumentacije za pročištač otpadnih voda za potrebe mesne idustrije te će se nakon njegove izgradnje pročišćena voda ispuštati u sustav oborinskih voda ili kamo to odrede Hrvatske vode.

U ponedjeljak, 16. srpnja 2012, gradonačelnik Bregović sa suradnicima i projektantima obišao je teren te je izvršena analiza postojećeg sustava, no i projekata u sustavu odvodnje na području grada Vrbovca koji se rade za fondove Europske unije. Pokušava se naći privremeno rješenje za sanaciju situacije u Novom Selu i donjem dijelu Luke.