Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju dodatnog tima hitne medicinske pomoći

Gradonačelnik Vladimir Bregović, načelnici svih pet općina i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik danas su u prostorijama Grada potpisali Ugovor o sufinanciranju T2 tima hitne službe u Vrbovcu za ovu godinu.

Dodatni tim s radom je započeo u srpnju prošle godine, a čine ga jedna medicinska sestra ili medicinski tehničar te vozač.

Za rad tima u ovoj će godini biti potrebno oko 370 tisuća kuna, od čega će Grad Vrbovec osigurati 104.360, Općina Dubrava 36.980, Farkaševac 13.660, Gradec 25.960, Preseka 10.220, a Općina Rakovec 8.820 kuna.

Dodatan tim u Vrbovcu bio je potreban kako bi se izbjegle situacije u kojima građani nisu mogli dobiti medicinsku pomoć jer je postojeći tim hitne službe bio na terenu.

Gradonačelnik Vladimir Bregović istaknuo je kako ovaj tim puno znači za stanovnike Vrbovca i okolice. Zahvaljujući ovom timu, nemamo zatvorena vrata u hitnoj službi, a građani, nažalost za službom imaju potrebe. Hvala općinama što su prihvatile sufinanciranje – zaključio je gradonačelnik.  

Ravnatelj Zavoda Davorin Gajnik poručio je da Zavod osigurava oko 170 tisuća za rad vrbovečkog tima u ovoj godini. U Vrbovcu radi pet T1 timova što znači da je uvijek jedan liječnik u smjeni, a kad on ode na teren, uvijek je tu medicinska sestra. T2 tim pruža pomoć u slučajevima kada liječnik nije nužno potreban, primjerice kod posjekotina ili prijevoza sa mjesta nesreće u bolnicu na daljnje liječenje. Ne radi se o nadstandardu, bilo bi bolje kada bi bilo više timova, ali ovo što sada radimo uz vašu pomoć je hvalevrijedno – poručio je Gajnik.