Proslavljen Dan grada

Vrbovec je jučer proslavio Dan grada, župe sv. Vida, I. osnovne škole i Dan obrtnika. Delegacije Grada i braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata položile su vijence poginulim braniteljima kod spomen obilježja Hrvatska kocka, nakon čega je u župnoj crkvi svetog Vida održana sveta misa.

Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u Hotelu Bunčić, uz ostale, prisustvovali su saborski zastupnik Mihael Zmajlović, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić sa zamjenicom Nadicom Žužak, počasni građani Vrbovca general Mladen Markač i Alojz Tušek, te gradonačelnici i načelnici okolnih gradova i općina. Okupljenima se na početku obratio predsjednik vrbovečkog Gradskog vijeća Dejan Jaić istaknuvši kako u periodu ispred nas ne smije biti prisutna politika isključivosti već samo zajedništvo koje može Vrbovec učiniti boljim. Odgovornost nas lokalnih političara je da budemo drugačiji, pokažemo zajedništvo, da ono što je bilo dobro u prethodnom razdoblju nastavimo i dalje, a ono što nije da mijenjamo – poručio je Jaić

 

Gradonačelnik Denis Kralj u svom je govoru naglasio kako su iza njega tek četiri radna dana, ali su prvi potezi već napravljeni . – Smanjili smo naknade zamjenicima gradonačelnika i vijećnicima i tu smo uštedjeli 233 tisuće kuna godišnje. Drugi potez vučemo idući tjedan kada ćemo na sjednici Vijeća povećati naknade za novorođenčad s 1.500 na 2.000 kuna. Mislim da je to dovoljno za četiri dana, a što će biti za godinu dana, vidjet ćemo – poručio je Kralj. 

Župan Stjepan Kožić poručio je da mlada ekipa koja je startala prije četiri dana može računati ne samo na financijsku, već i pomoć kroz organizaciju, struku i realizaciju zajedničkih programa.

Na sjednici su uručena nagrade Grada. Nagradu za životno djelo primio je Slavko Fukat, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u SŠ Vrbovec, dok su godišnje nagrade uručene obrtu za čuvanje djece „Palčić“, vlasnice Đurđice Palikuće, Udruzi „Ružin krug“ te dobrovoljnim vatrogasnim društvima Peskovec i Žunci. U glazbenom dijelu programa nastupio je Ženski vokalni sastav Lera. 

U večernjim satima, na Ljetnoj pozornici održan je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili Limena glazba i mažoretkinje te HKUD Petar Zrinski.