Vrbovčani i dalje jeftinije vlakom do Zagreba

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić te članovi uprave Damir Rupčić i Mladen Lugarić potpisali su danas dodatak Ugovoru o poslovnoj suradnji između HŽ Putničkog prijevoza i Grada Vrbovca.

Time se nastavlja suradnja koja je uspostavljena prošle godine i koja je omogućila Vrbovčanima da jeftinije putuju vlakom do Zagreba. Podsjetimo, od rujna 2017. godine Vrbovec je na godinu dana ušao u sustav integriranog prijevoza, odnosno u 3. priključnu zonu. Ulaskom u sustav integriranog prijevoza cijena zajedničke karte HŽ-a i ZET-a smanjila se za vrbovečke radnike za 180 kuna, a za studente za 30 kuna. 

Želja nam je i dalje razvijati zajedno s Gradom Vrbovcem ovaj integrirani promet. Zato smo u dodatak ugovora uveli i jednu novost, naime HŽ Putnički prijevoz svaki će mjesec ispostavljati jednu besplatnu studentsku kartu, kako bi i dalje motivirali studente s vrbovečkog područja na putovanje vlakom – istaknuo je predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić.

Upravi HŽ Putničkog prijevoza na suradnji je zahvalio gradonačelnik Denis Kralj.

Ovo su zaista odlične vijesti za Vrbovec i velike uštede za naše radnike i studente. Nadamo se da će izgradnjom II. kolosijeka pruge Dugo Selo  – Križevci, Vrbovec dobiti dodatne vlakove do Zagreba i da ćemo biti kvalitetno povezani s glavnim gradom. Zahvaljujem cijeloj upravi što je ponovno došla u Vrbovec i izašla nam u susret – zaključio je Kralj.

Cijena mjesečne priključne karte za 3. zonu iznosit će:

– za učenika/studenta/umirovljenika 274 kn; ukupna cijena s mjesečnom
ZET-HŽPP pretplatnom kartom 474 kn (ZET-HŽPP 200 kn + karta 3. priključna
zona 274 kn)

– za radnika 387 kn; ukupna cijena s mjesečnom ZET-HŽPP pretplatnom kartom
787 kn (ZET-HŽPP 400 kn + karta 3. priključna zona 387 kn).

Nastavkom suradnje HŽ Putničkog prijevoza i Grada Vrbovca, HŽ Putnički prijevoz svaki mjesec ispostavljat će jednu besplatnu studentsku pretplatnu ili priključnu kartu prema kriterijima koje će odrediti Grad Vrbovec.